«Με πάνω από 30 χρόνια ιστορίας, το ξυλουργείο μας αποτελεί την αφετηρία για την έμπνευση των προϊόντων Natood».

Παιδικό έπιπλο

Το παιδικό δωμάτιο αποτελεί τον προσωπικό χώρο του παιδιού. Εκεί περνάει τις περισσότερες ώρες του διαβάζοντας, παίζοντας, χαλαρώνοντας και τελικά, αναπτύσσοντας αρμονικά τις πτυχές της προσωπικότητάς του καθώς μεγαλώνει.

Στη Natood, σκεφτόμαστε το παιδικό δωμάτιο ως ένα χώρο που αποτυπώνει την ταυτότητα του παιδιού. Για αυτό το λόγο σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε παιδικά έπιπλα από φυσικά υλικά, με επίκεντρο το παιδί. Εστιάζουμε στις ανάγκες του, δείχνουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και προτείνουμε τη δημιουργία παιδικών δωματίων που ενισχύουν την αυτονομία του.

Απώτερος σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός χώρου που θα αποτελεί καταφύγιο για το παιδί, θα μπορεί να είναι ό,τι νιώθει, θα του χαρίζει θετικές σκέψεις και ευχάριστες αναμνήσεις καθώς επίσης θα το βοηθάει να ανακαλύπτει όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τον εαυτό του.

Τα παιδικά έπιπλα Natood θα σας βοηθήσουν να προσφέρετε στο παιδί σας τον ιδανικό χώρο για εκείνο, που θα έχει φτιαχτεί με δημιουργικότητα και αγάπη.

Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί το παιδικό δωμάτιο των ονείρων τους και να δημιουργήσουμε τις δικές τους συνθέσεις από παιδικά κρεβάτια, παιδικές κουκέτες μασίφ, παιδικά έπιπλα γραφείου και στρώματα.

Η ιστορία μας

Η ιστορία της οικογένειάς μας ξεκινά το 1989, όταν ο Νίκος Νταγκούμας ανοίγει ένα μικρό ξυλουργείο στο Κλειδί Ημαθίας. Γεννημένος στα ορεινά Γρεβενά, σχεδόν μέσα στο δάσος, και με μπαμπά ξυλοκόπο, η ενασχόλησή του με το ξύλο έμοιαζε μονόδρομος.

Όντας ανήσυχο πνεύμα και με μεγάλη λαχτάρα και μεράκι για δουλειά, αποφασίζει να αποδείξει πως τα καλύτερα πράγματα προκύπτουν, απλώς φυσικά.

Η αγάπη για το ξύλο και η φροντίδα σε όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων που διαπνέουν σταθερά τη φιλοσοφία της οικογένειας Νταγκούμα, σύντομα μετατρέπουν τον Νίκο Νταγκούμα από τον μαραγκό της γειτονιάς, στον ξυλουργό της πόλης και τελικά στον επιπλοποιό της χώρας καθώς καταφέρνει και γίνεται γνωστός για τη ποιότητα και την εξυπηρέτηση του πελάτη, την ασφάλεια και τη κομψότητα των επίπλων, τη συνέπεια της εργασίας του και τη χαρισματική προσωπικότητά του.

Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε πως οι δημιουργοί στα έργα τους βάζουν πάντα κάτι από τη προσωπικότητά τους και στην περίπτωσή μας αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας!

«Σήμερα, έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά, μια εξέλιξη που μοιάζει σχεδόν αυτονόητη και ταυτόχρονα φυσική.»

Τα χρόνια κύλησαν και σήμερα η δεύτερη γενιά, τα παιδιά της οικογένειας Νταγκούμα, Φοίβη, Σίμος, Ιωάννα και Παύλος, τα οποία μεγάλωσαν κυριολεκτικά μέσα στο ξυλουργείο του πατέρα τους και έμαθαν όλα τα στάδια της παραγωγής, προσπαθούν να μεταδώσουν την αγάπη, τις αξίες και τον σεβασμό για την πρώτη ύλη, το ξύλο, συστήνοντας το Natood. Μια εξέλιξη που μοιάζει σχεδόν αυτονόητη και ταυτόχρονα φυσική!

Καθώς λοιπόν διανύουμε την εποχή όπου όλα τα παραδοσιακά επαγγέλματα όπως αυτό του μαραγκού τείνουν να εκλείψουν, το Natood ως ο απόλυτος γνώστης του ξύλου, δουλεύοντας σκληρά, μαθαίνοντας συνεχώς και παρακολουθώντας τις τάσεις στο διεθνές περιβάλλον του κλάδου, είναι εδώ για να συνεχίσει τη παράδοση σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τις τάσεις της εποχής, προσπαθώντας να κρατήσει σε εθελούσια ομηρία τη νιότη μας, παρέα με κομμάτια απ’ την ιστορία της οικογένειας μας.

Το ξυλουργείο μας

«Παντρεύουμε τη νοσταλγία του χθες με το design του αύριο».

Σε πείσμα μιας εποχής που δεν ευνοεί τα χειρωνακτικά επαγγέλματα, στη Natood πιστεύουμε στην αξία και τη μοναδικότητα του χειροποίητου, στην αυθεντικότητα του ξυλουργείου.

Στο ξυλουργείο μας, παντρεύουμε το παρόν με το παρελθόν, την αξία της χειροποίητης κατασκευής με την τεχνολογική εξέλιξη. Με πολύχρονη πείρα στο τομέα του ξύλου και ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με μηχανήματα για κάθε τεχνική λεπτομέρεια, έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε το ξύλο και να του δώσουμε τη μορφή που επιλέγουμε, ενώ ταυτόχρονα εγγυόμαστε ποιότητα, διαχρονικότητα, λειτουργικότητα και αισθητική σε κάθε προϊόν που προσφέρουμε.

Στη Natood εκτιμούμε ιδιαίτερα την ομορφιά, την ιστορία και τη βιωσιμότητα της ξυλείας. Υπερηφανευόμαστε που χρησιμοποιούμε την υψηλότερης ποιότητας ξυλεία, που προέρχεται από ελεγχόμενους και πιστοποιημένους προμηθευτές, για να διασφαλίσουμε την ανανεώσιμη ικανότητα για τις μελλοντικές γενιές.

Η ομάδα μας

Είμαστε μια ομάδα ενός επιδέξιου παλιού μάστορα – δασκάλου και νέων σχεδιαστών και τεχνιτών, με προσωπικό γούστο και πάθος, που θέλουμε να γίνουμε άριστοι τεχνίτες και επαγγελματίες και να εκσυγχρονίσουμε το επάγγελμά μας. Η χειροποίητη κατασκευή είναι για μας η προέκταση της ατομικής μας ψυχοσύνθεσης, ο καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου.

Το όνομά μας

Η ιδέα για το Natood περιστρέφεται γύρω από την αγάπη μας για τη φύση, το δάσος, τα δέντρα, το ξύλο.

Το όνομα “Natood” προκύπτει από το πάντρεμα των αγγλικών λέξεων «nature» που σημαίνει φύση αλλά και χαρακτήρας, και «wood» που σημαίνει ξύλο.

Στη Natood πιστεύουμε πως η τόσο αγνή και ανόθευτη μορφή της φύσης, δημιουργεί στον άνθρωπο εσωτερική ηρεμία. Επίσης γνωρίζουμε πως το κάθε μοναδικό κομμάτι ξύλο έχει τη δική του προσωπικότητα, το δικό του χαρακτήρα.

Ο Ζαν Ζακ Ρουσώ θεωρούσε πως ο άνθρωπος οφείλει να επιστρέψει στη φύση αν επιθυμεί να βρει ξανά τον εαυτό του.

Η Natood ελπίζει να φέρει τη φύση μέσα στα σπίτια όλων!

Το όραμά μας

Να σχεδιάζουμε έπιπλα εξυμνώντας τη γοητεία των απλών κατασκευαστικών υλικών, όπως τον διαχρονικό χαρακτήρα του ξύλου.

Να παρέχουμε πάντα τις καλύτερες δυνατές λειτουργικές λύσεις στις ανάγκες του χώρου σας.

Να κάνουμε τις ιδέες, πραγματικότητα.

«Είναι μεγάλη ευθύνη η στέγαση των ονείρων μιας οικογένειας».

Προτεινόμενα προϊόντα Natood